sss
/sssbyloup
/
(Lance D. Johnson, Natural News ) Většina lidí se vyhýbá kopřivě kvůli jejím pichlavům a neuvědomují si, že se vyhýbají jednomu z nejlepších přírodních zdrojů na přežití – rostlině, která poskytuje více živin než zelenina ze supermarketů a více léčivých látek než celé regály v lékárnách.
Zatímco korporace prosazují syntetické vitamínové doplňky a zpracované potraviny, tato odolná bylina volně roste po celém světě a nabízí bezkonkurenční hladiny biologicky dostupného železa, bílkovin a protizánětlivých sloučenin./sss/
Historické záznamy ukazují, že kopřiva umožnila přežít různým lidským populacím během hladomorů, válek a morů, když jiné systémy selhaly.
Dnes, kdy narůstá potravinová nejistota a šíří se chronické nemoci, znovuobjevení zapomenutého využití kopřivy se stává aktem vzdoru vůči závislosti na narušených potravinářských a zdravotnických systémech./s/
Zatímco agrobyznys utrácí miliardy na přesvědčování spotřebitelů, že výživa pochází ze zpracovaných obilovin a syntetických doplňků, kopřiva dvoudomá poskytuje celé spektrum živin v jejich přirozených synergických formách.
Studie z roku 2021 zveřejněná v časopisu Food Chemistry zjistila, že jen 100 gramů blanšírované kopřivy (blanšírování – vložení do vroucí vody na 2 minuty a následné přeložení do studené vody) poskytuje:/s/
_s/"Moderní podvýživa není o kvantitě – jde o kvalitu ," říká bylinkářka Judith, která byla svědkem toho, jak městské komunity v New Yorku znovu získaly vitalitu prostřednictvím kopřivového čaje./s/
"Když pijete kopřivový čaj, přijímáte minerály v přesných poměrech, které vaše tělo potřebuje."
Ruští vojáci například během Druhé světové války nosili s sebou semena kopřivy a irští přeživší hladomoru připisovali této rostlince zásluhy při prevenci kurděje v době, kdy citrusy nebyly dostupné.
Na rozdíl od potravinových řetězců kontrolovaných korporacemi se kopřivě daří bez pesticidů, GMO nebo patentovaných semen – nabízí přesný opak toho, co průmyslový potravinářský komplex.
Recenzovaný výzkum potvrzuje to, co bylináři dokumentují již staletí:
1. Studie fytoterapie z roku 2017 ukázala, že extrakt z kořene kopřivy snižuje příznaky benigní hyperplazie (zvětšení) prostaty stejně účinně jako farmaceutický lék Finasterid – ale bez vedlejších účinků léku na mužskou sexualitu.
2. Výzkum v časopise Journal of Rheumatology (Žurnál revmatologie) prokázal, že aplikace čerstvých listů kopřivy (urtikace) prostřednictvím přirozené histaminové reakce zmírňuje bolest při osteoartritidě o 50%.
3. Německý Úřad pro léky a potraviny oficiálně schvaluje kopřivu na infekce močových cest a ledvinové kameny./s/
Navzdory těmto důkazům mainstreamová medicína nadále prosazuje drahé léky.
"Lékaři mi předepsali tři různé léky na alergii, které mi způsobovaly ospalost," uvádí jeden pacient z Oregonu. "Kopřivý čaj mi zabírá lépe než všechno ostatní – a je zadarmo!"
Když se dodavatelské řetězce jednoho dne během nějaké velké krize zhroutí, všestrannost kopřivy se stane záchranou.
1. Řešení během blokády Leningradu (1941–1944)
Hladovějící obyvatelé vyráběli mouku ze sušených listů a semen kopřivy smíchaných s borovou kůrou.
Lékaři pozorovali, že ti, kteří konzumovali kopřivu, se dokázali vyhnout otokům a chřadnutí, které se vyskytovaly u jiných.
2. Součást proviantu vikingských lodí
Archeologické důkazy ukazují, že severští objevitelé fermentovali kopřivu s mořskou solí a jalovcovými plody. Tím vytvořili potravinu bohatou na vitamín C, která během plavby přes Atlantik předcházela kurději.
3. Lék z období Apalačské deprese
Horské rodiny používaly matrace plněné kopřivou ke zmírnění artritidy, zatímco čaj léčil anémii způsobenou špatnou stravou.
S rostoucí ekonomickou nestabilitou se schopnost identifikovat a zpracovat divoce rostoucí potraviny, jako je kopřiva, mění z koníčka na nezbytnou zručnost. Hojná přítomnost rostliny na městských trávnících či venkovských loukách z ní činí dokonalý zdroj živin a léčivých látek – dostupný pro všechny, nikdo nad ním nemá patent ani nadvládu.
"Před dvanácti lety se moji sousedé báli mého záhonu s kopřivou," vzpomíná usedlík z Michiganu. "Teď, když vidí, jak mi to zlepšilo anémii, ptají ode mě řízky."
Skutečná bezpečnost nepramení ze závislosti na systému, ale z opětovného osvojení si zakázaných znalostí. Poučení z kopřivy je jasné: To, co se odmítá jako plevel, často obsahuje bezplatná řešení, za která nás dosud nutili platit./s
/Autor: Lance D. Johnson, Zdroj: naturalnews.com , Zpracoval: Badatel.net/já sem to zkopčil od bostrlovásss
bpstlová ještě tvrdí, připsala
k tomu co převzala nahoru připsala já vkládám dole/
Je ovšem nutné dodat, že čaj z kopřivy se nemůže pít pořád, bez přerušení, moc by ředil krev.
Na detoxikaci pijte kopřivový čaj týden až dva, víc ne. Nebo zkrátka občas.
ms/_ to mi přijde divné, protože v době hladomoru museli lidé sníst kopřivy hodně, protože měli prostě hlad
nicméně se zelenými rostlinami respektive jejich zelenou částí
se to má tak,
že se musá do stravy zasazovat nasazovat
postupně
,
tělo si musí na zelenou stravu
c to jest vše co je zelené
postupně zbykat
tj to jest
když člověk nikdy v životě nejedl špenát a najednou sní kilo špenátu naráz, tak má velký problém,
ale pokud špenát jen ochitná a každý den sní o trochu více špenátu, tak se může nakonec dostat na to kilo špenátu denně, aniž by mu/ji to dlalo problém potíže
s https://petrabostlova.wordpress.com/2025/05/15/kopriva-neprehlednete/ s https://www.badatel.net/ako-zihlava-poraza-farmaceuticke-firmy-pri-liecbe-alergii-a-potravinarsky-priemysel-pri-zivinach/#comments